25.5.2012

Maa-artisokkapaistos

Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g maa-artisokkaa
500 g perunaa
1 rkl öljyä
100 g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi perunat ja maa-artisokat. Lado ne kerroksittain uunivuokaan. Sirottele väliin juustoraastetta ja mausteita.

Valuta kerma päälle. Paista kypsäksi 175-asteisessa uunissa, noin 50–60 minuuttia. Tarjoa suoraan vuoasta kuumana.

Jos valmistat paistoksen päivää ennen tarjoamista, nosta kuuman paistoksen päälle leivinpaperia ja kevyt paino. Anna jäähtyä painon alla. Leikkaa annospaloiksi,
kuumenna ennen tarjoamista ja sivele pintaan kevyesti sulatettua voita.

Maa-artisokkapaistos maistuu vaikkapa hirviwallenbergien kera.

Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi