9.10.2017

Perunarieskat

Teksti: Koonnut: Lilli Berghäll Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Mikään ei voita tuoretta leipää. Helpot perunarieskat syntyvät nopeasti valmiista perunamuusista. Pikkulämpimäiset jaksaa tehdä myös arki-iltana.

Ainekset

5 dl perunamuusia tai
1 1/2 dl perunasosejauhetta ja 5 dl vettä
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.

Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.

Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi