Pide
Turkkilainen pide on pizzan ja hatsapurin tyyppinen piirakka. Tässä ohjeessa täytteenä on juustoa ja pinaattia.
Ainekset
Taikina
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 1/2 dl lämmintä vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
Täyte
- 200 g pakastepinaattia
- 3 kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
Pinnalle
- 25 g voita sulatettuna
- 2 tl seesaminsiemeniä
- (4 kananmunan keltuaista)
Viimeistelyyn
- 1 kevätsipuli
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
2. Valuta sulanut pinaatti kuivaksi siivilässä. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää mausteet sekä pinaatti ja kuumenna vielä sekoitellen hetki.
3. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja murenna sekaan feta. Yhdistä juustot ja pinaattiseos.
4. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä sileäksi. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat ohuiksi, soikeiksi pohjiksi. Jaa täyte pohjien päälle niin, että reunoille jää sentin verran tyhjää. Taita reunat täytteen päälle ja kierrä päädyt hyvin kiinni.
5. Valuta täýtteen päälle voisulaa ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuutia. Jos haluat piirakkaan turkkilaiseen tapaan keltuaisia, lisää ne täytteen päälle neljäksi viimeiseksi minuutiksi. Viimeistele pide silputulla kevätsipulilla ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa pide raikkaan vihersalaatin kera.
Vinkki! Myös vahvan makuiset makkarat ja paahdettu, mausteinen jauheliha ovat suosittuja piden täytteitä.
Lue myös Kotiliesi.fi: Helppo juustopiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous