Reseptit

Pide

Turkkilainen pide on pizzan ja hatsapurin tyyppinen piirakka. Tässä ohjeessa täytteenä on juustoa ja pinaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 1/2 dl lämmintä vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 200 g pakastepinaattia
  • 3 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa

Pinnalle

  • 25 g voita sulatettuna
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • (4 kananmunan keltuaista)

Viimeistelyyn

  • 1 kevätsipuli
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

2. Valuta sulanut pinaatti kuivaksi siivilässä. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää mausteet sekä pinaatti ja kuumenna vielä sekoitellen hetki.

3. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja murenna sekaan feta. Yhdistä juustot ja pinaattiseos.

4. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä sileäksi. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat ohuiksi, soikeiksi pohjiksi. Jaa täyte pohjien päälle niin, että reunoille jää sentin verran tyhjää. Taita reunat täytteen päälle ja kierrä päädyt hyvin kiinni.

5. Valuta täýtteen päälle voisulaa ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuutia. Jos haluat piirakkaan turkkilaiseen tapaan keltuaisia, lisää ne täytteen päälle neljäksi viimeiseksi minuutiksi. Viimeistele pide silputulla kevätsipulilla ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa pide raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki! Myös vahvan makuiset makkarat ja paahdettu, mausteinen jauheliha ovat suosittuja piden täytteitä.

pide
Pide yhdistää pizzan ja hatsapurin meheväksi piirakaksi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Helppo juustopiirakka

X