Reseptit

Pihlajanmarja-jogurttijäädyke

Pihlajanmarjoja ei makunsa takia heti yhdistäisi jälkiruokaan, mutta tässä jogurttijäädykkeessä marja toimii erittäin hyvin. Jäähdykkeen kaveriksi voidaan valmistaa pihlajanmarjoista myös kastike.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl pihlajanmarjoja
  • 2 dl vettä
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Valmistusohje

Puhdista pihlajanmarjat hyvin ja kumoa ne kattilaan. Lisää vesi.

Raaputa halkaistusta vaniljatangosta siemenet ja lisää ne pihlajanmarjojen joukkoon kattilaan. Keitä pihlajanmarjat pehmeiksi ja vaaleiksi. Puserra marjat keitinliemineen siivilän läpi tasaiseksi soseeksi. Lisää sokeri ja anna jäähtyä.

Sekoita jäähtynyt sose ja jogurtti keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan ja anna jäätyä pakastimessa.

Ota vuoka pakastimesta jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle.

6–8 ANNOSTA

Vihje:

Tee kaksinkertainen annos pihlajanmarjasosetta ja käytä puolet kastikkeeseen. Lisää soseeseen vähän vettä ja (pihlajanmarja)likööriä. Voit suurustaa kastikkeen vesitilkkaa sekoitetuilla perunajauhoilla, jos kastike tuntuu liian löysältä.

X