Pil pil -muikut
Pil pil -muikut on muunnos espanjalaisesta tapasruoasta. Muikut maistuvat alkupalana paahdetun leivän tai patongin kanssa.
Ainekset
Pil pil -muikut
- 400 g pieniä muikkuja
- 1 tl suolaa
- 5 rkl öljyä
- 1 tl chilirouhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 4-5 valkosipulinkynttä
- ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
- sitruunalohkoja
- leipää
Valmistusohje
Pil pil -muikut tehdään helposti näin:
1. Lado peratut muikut vieri viereen öljyttyyn uunivuokaan. Mausta kalat suolalla ja anna suolautua parikymmentä minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi valkosipu- linkynnet ohuelti. Mittaa öljy pienen kattilaan, lisää mausteet ja valkosipuliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada öljy muikkujen päälle.
3. Kypsennä muikkuja 200-astei- sessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi, ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja tarjoa muikut sitruunalohkojen ja paahdetun leivän kanssa.
Katso myös: Kesäkalaa uusin maustein – 4 reseptiä kesäpöytään
Katso myös Kotiliesi.fi: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut
Kommentit
Ohjeessa neuvotaan kuumentamaan öljy kiehuvaksi.
Eikö tämä ole vaarallista? kun öljy ei ala kiehumaan vaan syttyy palamaan jos sitä kuumentaa liikaa.
Kommentit
Ohjeessa neuvotaan kuumentamaan öljy kiehuvaksi.
Eikö tämä ole vaarallista? kun öljy ei ala kiehumaan vaan syttyy palamaan jos sitä kuumentaa liikaa.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous