Reseptit

Pil pil -muikut

Pil pil -muikut on muunnos espanjalaisesta tapasruoasta. Muikut maistuvat alkupalana paahdetun leivän tai patongin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pil pil -muikut

  • 400 g pieniä muikkuja
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl öljyä
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • ruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

  • sitruunalohkoja
  • leipää

Valmistusohje

Pil pil -muikut tehdään helposti näin:

1. Lado peratut muikut vieri viereen öljyttyyn uunivuokaan. Mausta kalat suolalla ja anna suolautua parikymmentä minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi valkosipu- linkynnet ohuelti. Mittaa öljy pienen kattilaan, lisää mausteet ja valkosipuliviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada öljy muikkujen päälle.

3. Kypsennä muikkuja 200-astei- sessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi, ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja tarjoa muikut sitruunalohkojen ja paahdetun leivän kanssa.

Katso myös: Kesäkalaa uusin maustein – 4 reseptiä kesäpöytään

Katso myös Kotiliesi.fi: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut

X