herrasväen pikkuleivät ja piparileivokset
Reseptit

Piparileivokset

Piparileivokset on superhelppo tehdä valmiista piparkakuista sekä valkosuklaasta ja manteleista. Ne sopivat jälkiruoaksi ja joulun kahvipöytään.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparileivokset

  • 50 g (8 kpl) ohuita piparkakkuja
  • 75 g kuorettomia manteleita
  • 50 g voita
  • 250 g valkosuklaata
  • 1/2 tl hiutalesuolaa

Pinnalle

  • sokerikoristeita
  • pähkinöitä tai manteleita

Valmistusohje

Piparileivokset leivotaan helposti näin:

1. Paahda mantelit vaaleanruskeiksi joko kuivalla paistinpannulla tai 180-asteisessa uunissa. Rouhi mantelit ja piparkakut hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

2. Sulata voi ja sekoita manteli-piparkakkuseokseen. Painele seos kahdeksan matalan paperisen pullavuoan pohjalle.

3. Pilko suklaa mikronkestävään astiaan. Sulata suklaa matalalla teholla noin 3 minuuttissa. Sekoita sulatuksen puolivälissä. Mausta suklaa hiutalesuolalla ja levitä murupohjien päälle.

4. Koristele piparileivokset esim. paahdetuilla hasselpähkinöillä ja jouluisilla sokerikoristeilla.

5. Anna leivosten jähmettyä huoneenlämmössä pari tuntia. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös: Piparkakkukranssi

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt poropiparkakut

X