
Piparileivokset
Ainekset
Piparileivokset
- 50 g (8 kpl) ohuita piparkakkuja
- 75 g kuorettomia manteleita
- 50 g voita
- 250 g valkosuklaata
- 1/2 tl hiutalesuolaa
Pinnalle
- sokerikoristeita
- pähkinöitä tai manteleita
Valmistusohje
Piparileivokset leivotaan helposti näin:
1. Paahda mantelit vaaleanruskeiksi joko kuivalla paistinpannulla tai 180-asteisessa uunissa. Rouhi mantelit ja piparkakut hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
2. Sulata voi ja sekoita manteli-piparkakkuseokseen. Painele seos kahdeksan matalan paperisen pullavuoan pohjalle.
3. Pilko suklaa mikronkestävään astiaan. Sulata suklaa matalalla teholla noin 3 minuuttissa. Sekoita sulatuksen puolivälissä. Mausta suklaa hiutalesuolalla ja levitä murupohjien päälle.
4. Koristele piparileivokset esim. paahdetuilla hasselpähkinöillä ja jouluisilla sokerikoristeilla.
5. Anna leivosten jähmettyä huoneenlämmössä pari tuntia. Säilytä jääkaapissa.
Katso myös: Piparkakkukranssi
Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt poropiparkakut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous