Piparileivokset
Piparileivokset on superhelppo tehdä valmiista piparkakuista sekä valkosuklaasta ja manteleista. Ne sopivat jälkiruoaksi ja joulun kahvipöytään.
Ainekset
Piparileivokset
- 50 g (8 kpl) ohuita piparkakkuja
- 75 g kuorettomia manteleita
- 50 g voita
- 250 g valkosuklaata
- 1/2 tl hiutalesuolaa
Pinnalle
- sokerikoristeita
- pähkinöitä tai manteleita
Valmistusohje
Piparileivokset leivotaan helposti näin:
1. Paahda mantelit vaaleanruskeiksi joko kuivalla paistinpannulla tai 180-asteisessa uunissa. Rouhi mantelit ja piparkakut hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
2. Sulata voi ja sekoita manteli-piparkakkuseokseen. Painele seos kahdeksan matalan paperisen pullavuoan pohjalle.
3. Pilko suklaa mikronkestävään astiaan. Sulata suklaa matalalla teholla noin 3 minuuttissa. Sekoita sulatuksen puolivälissä. Mausta suklaa hiutalesuolalla ja levitä murupohjien päälle.
4. Koristele piparileivokset esim. paahdetuilla hasselpähkinöillä ja jouluisilla sokerikoristeilla.
5. Anna leivosten jähmettyä huoneenlämmössä pari tuntia. Säilytä piparileivokset jääkaapissa.
Katso myös: Piparkakkukranssi
Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt poropiparkakut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous