Reseptit

Piparkakkubrownie

Piparkakkubrownie sopii joulun ajan kahvipöytään. Suklaa ja mausteinen piparkakku sopivat hyvin yhteen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparkakkubrownie

  • 250 g pakastepiparkakkutaikinaa
  • 300 g voita
  • 6 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 4 kananmunaa
  • 100 g maitosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Leikkaa pakastepiparkakkutaikinasta sopivan kokoinen pala ja ota se ajoissa sulamaan.

2. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri.

3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen puuhaarukalla sekoittaen.

4. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

5. Kääntele taikinaan lopuksi suklaarouhe.

6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai -vuokaan.

7. Kauli piparkakkutaikina noin 0,5 cm paksuksi levyksi ja ota siitä haluamasi kokoisia ja mallisia pipareita. Nosta piparit taikinan pinnalle.

8. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

9. Jäähdytä piparkakkubrownie hyvin ja leikkaa sitten paloiksi.

Katso myös: Joulubrownie

Katso myös Kotiliesi.fi: Brownie-palat

X