Piparkakkubrownie
Piparkakkubrownie sopii joulun ajan kahvipöytään. Suklaa ja mausteinen piparkakku sopivat hyvin yhteen.
Ainekset
Piparkakkubrownie
- 250 g pakastepiparkakkutaikinaa
- 300 g voita
- 6 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 4 kananmunaa
- 100 g maitosuklaata rouhittuna
Valmistusohje
1. Leikkaa pakastepiparkakkutaikinasta sopivan kokoinen pala ja ota se ajoissa sulamaan.
2. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen puuhaarukalla sekoittaen.
4. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
5. Kääntele taikinaan lopuksi suklaarouhe.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai -vuokaan.
7. Kauli piparkakkutaikina noin 0,5 cm paksuksi levyksi ja ota siitä haluamasi kokoisia ja mallisia pipareita. Nosta piparit taikinan pinnalle.
8. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
9. Jäähdytä piparkakkubrownie hyvin ja leikkaa sitten paloiksi.
Katso myös: Joulubrownie
Katso myös Kotiliesi.fi: Brownie-palat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous