Reseptit

Piparminttu-puolukkajuustokakku

Piparminttu-puolukkajuustokakku sopii jouluaterian jälkiruoaksi. Marmeladikuulista saa kauniit koristeet, kun leikkaat kuulat neljään osaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparminttu-puolukkajuustokakku, pohja:

  • 175 g Domino-Marianne -keksejä
  • 50 g voita sulatettuna

Piparminttu-puolukkajuustokakku, täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl vispkermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl puolukoita
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

Puolukkajuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

3. Vaahdota kerma.

4. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja puolukkahillo. Kääntele joukkoon kermavaahto.

5. Kuumenna sitruunamehu ja sulata pehmeät liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4–6 tuntia tai yön yli.

7. Irrota puolukkajuustokakku vuoasta, nosta se tarjoiluvadille ja koristele marmeladeilla ja piparminttukarkeilla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun juustokakut hurmaavat – katso parhaat ohjeet!

X