Reseptit

Piparminttucookiet

Piparminttucookiet ovat kivaa vaihtelua joulupipareiden rinnalle. Voit käyttää piparminttukarkkien tilalla myös Pätkis-karkkeja paloiteltuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparminttucookiet

  • 225 g voita
  • 3 dl täysruokosokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 isoa kananmunaa
  • 1/5 tl suolaa
  • 100 g suklaatäytteisiä piparminttukaramelleja (esim. Marianne)

Pinnalle

  • punaista ja valkoista sokerikuorrutetta
  • nonparelleja

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

3. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen sekoittaen. Vatkaa joukkoon myös jauhoseos sekä ripaus suolaa. Rouhi piparminttukarkit ja kääntele ne lopuksi taikinaan.

4. Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja pyöritä ne palloiksi. Jos taikina on liian tarttuvaa, lisää hieman jauhoja, mutta älä liikaa, ettei cookieista tule kuivia.

5. Nosta pallot leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja litistä niitä hieman. Jätä cookieille leviämisvaraa. Paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

6. Jäähdytä cookiet leivinpaperin päällä kokonaan.

7. Koristele piparminttucookiet punaisella ja valkoisella sokerikuorrutteella ja nonparelleilla.

Katso myös: Piparminttu-fudge

Katso myös Kotiliesi.fi: Crinkle-keksit

X