Reseptit

Pistaasipullat

1.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1/2 annosta pullataikinaa (2,5 dl:n taikina)

täyte:

100 g huoneenlämpöistä voita
150 g pistaasipähkinän sydämiä
1 dl tavallista tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria tai piparkakkumaustetta

voiteluun:

1 muna

pinnalle:

raesokeria

Valmistusohje

Pistaasipullien tekemisessä ei täytettä säästellä. Pähkinätäytteen voi maustaa joko vaniljalla tai piparkakkumausteella. Pehmeästä pullataikinasta syntyvät parhaat pullat. Voit maustaa joulupullataikinan ruotsalaiseen tapaan sahramilla.

1. Valmista pehmeä pullataikina. Pane pähkinät tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Sekoita sokeri, pähkinät ja vaniljasokeri voihin. Vatkaa tasaiseksi.
2. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri levyt rullaksi ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane pistaasipullat paperisiin muffinivuokiin ja aseta vuoat muffinipellin koloihin.
3. Anna pistaasipullien kohota, voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pistaasipulla 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.