Reseptit

Porkkana-yrttiohratto

18.3.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lämmin porkkana-yrttiohratto on värikäs lisäke pääsiäispöytään.

Ainekset

3 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrasuurimoita
3 dl kasvislientä
2 dl porkkanamehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä (minttua, persiljaa)

koristeeksi:

herneenversoja

Valmistusohje

 

1. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa, lisää joukkoon porkkanat ja sekoita hetken.
2. Lisää ohrasuurimot, kasvisliemi ja porkkanamehu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 8 minuuttia, kunnes suurimot ovat kypsiä ja neste on imeytynyt suurimoihin.
3. Mausta ohratto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon runsaasti hienonnettuja yrttejä. Koristele annos herneenversoilla.