![](https://anna.fi/awpo/img/2012/04/porkkanakakku.jpg?s=7895aa678f926d76e90991daaa28a97e&fit=crop)
Kartanon porkkanakakku
Porkkanakakku on iki-ihana klassikko. Porkkana tuo kakkuun ihana mehevyyden ja makeutta. Tuorejuustokuorrutus viimeistelee kakun. Nappaa tästä paras porkkanakakun resepti.
Porkkanakakku on helppotekoinen ja kiitollinen leivottava. Sen voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ainekset
Kartanon porkkanakakku
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl porkkanaraastetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vanilijasokeria
- 1 tai kanelia
kuorrutus:
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vanilijasokeria
- 50 g voita
- mantelirouhetta
Valmistusohje
Kartanon porkkanakakku leivotaan helposti näin:
- Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste munasokerivaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet muna-porkkanaraasteseoksen joukkoon.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon siivilöiden sokerit. Levitä tomusokerikuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Viimeistele porkkanakakku ripottelemalle kuorrutuksen päälle mantelirouhetta.
Vinkki: Kokeile myös porkkanakääretorttua
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot banaani-kookoskakun
Kommentit
huomasin että ohjeessa ei ole rasvaa???
Kommentit
huomasin että ohjeessa ei ole rasvaa???
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous