Reseptit

Mehevä porkkanakakku

Porkkanakakku on iki-ihana klassikko. Porkkana tuo kakkuun ihana mehevyyden ja makeutta. Tuorejuustokuorrutus viimeistelee kakun. Nappaa tästä paras porkkanakakun resepti.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Istockphoto

Porkkanakakku on helppotekoinen ja kiitollinen leivottava. Sen voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanakakku

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 1 tai kanelia

kuorrutus:

  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 50 g voita
  • mantelirouhetta

Valmistusohje

Porkkanakakku valmistuu Hahkialan kartanon ohjeella helposti näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste munasokerivaahtoon.
  2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet muna-porkkanaraasteseoksen joukkoon.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon siivilöiden sokerit. Levitä tomusokerikuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Viimeistele porkkanakakku ripottelemalle kuorrutuksen päälle mantelirouhetta.

Vinkki: Kokeile myös porkkanakääretorttua

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot banaani-kookoskakun

X