Reseptit

Porkkanakakku

Porkkanakakku on iki-ihana klassikko. Porkkana tuo kakkuun ihana mehevyyden ja makeutta. Tuorejuustokuorrutus viimeistelee kakun. Nappaa tästä paras ja perinteinen porkkanakakun resepti.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanakakku

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 1 tai kanelia

kuorrutus:

  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 50 g voita
  • mantelirouhetta

Valmistusohje

Porkkanakakku valmistuu helposti näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste munasokerivaahtoon.
  2. Sekoita kuivat aineet toisesa kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet muna-porkkanaraasteseoksen joukkoon.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon siivilöiden sokerit. Levitä tomusokerikuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Viimeistele porkkanakakku ripottelemalle kuorrutuksen päälle mantelirouhetta.

Katso myös: Porkkanakääretorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku

X