10.5.2012

Porkkanakakku kookoksella

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

3 munaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl öljyä tai voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
ripaus suolaa
2-3 raastettua porkkanaa (4 dl raastetta)
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2 dl kookoshiutaleita
100 g saksanpähkinöitä rouhittuina

kuorrutus:

50 g huoneenlämpöistä voita
200 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

pinnalle:

50 g sulatettua tummaa suklaata

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy tai voisula vaahdon joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos vähitellen ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi porkkanaraaste, ananasmurska, kookoshiutaleet ja saksanpähkinärouhe muiden aineiden joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta.

Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.

Sulata suklaa ja valuta se pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaa ohuina raitoina kakun pinnalle. Vedä veitsellä suklaaraitojen poikki vastakkaisiin suuntiin, jotta saat pintaan kauniin kuvion.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *