Reseptit

Porkkanakakku kookoksella

Halloween-porkkanakakku saa ihanaa mehevyyttä porkkanasta ja kookoksesta. Hieno seittimäinen tomusokeri-suklaakuorrutus viimeistelee tämän herkun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Halloween-porkkanakakku:

  • 3 munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl öljyä tai voisulaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 2-3 raastettua porkkanaa (4 dl raastetta)
  • 1 tlk (227 g) ananasmurskaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 100 g saksanpähkinöitä rouhittuina

kuorrutus:

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

pinnalle:

  • 50 g sulatettua tummaa suklaata

Valmistusohje

Halloween-porkkanakakku syntyy näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy tai voisula vaahdon joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos vähitellen ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi porkkanaraaste, ananasmurska, kookoshiutaleet ja saksanpähkinärouhe muiden aineiden joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta.

Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.

Sulata suklaa ja valuta se pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaa ohuina raitoina kakun pinnalle. Vedä veitsellä suklaaraitojen poikki vastakkaisiin suuntiin, jotta saat pintaan kauniin kuvion ja lopputuloksena syntyy upea halloween-porkkanakakku.

Katso myös: Perinteinen porkkanakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku

X