Porkkanakakku kookoksella
Halloween-porkkanakakku saa ihanaa mehevyyttä porkkanasta ja kookoksesta. Hieno seittimäinen tomusokeri-suklaakuorrutus viimeistelee tämän herkun.
Ainekset
Halloween-porkkanakakku:
- 3 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- 2 ½ dl öljyä tai voisulaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
- ripaus suolaa
- 2-3 raastettua porkkanaa (4 dl raastetta)
- 1 tlk (227 g) ananasmurskaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 100 g saksanpähkinöitä rouhittuina
kuorrutus:
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
pinnalle:
- 50 g sulatettua tummaa suklaata
Valmistusohje
Halloween-porkkanakakku syntyy näin:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy tai voisula vaahdon joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos vähitellen ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi porkkanaraaste, ananasmurska, kookoshiutaleet ja saksanpähkinärouhe muiden aineiden joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta.
Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.
Sulata suklaa ja valuta se pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja valuta suklaa ohuina raitoina kakun pinnalle. Vedä veitsellä suklaaraitojen poikki vastakkaisiin suuntiin, jotta saat pintaan kauniin kuvion ja lopputuloksena syntyy upea halloween-porkkanakakku.
Katso myös: Perinteinen porkkanakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous