Reseptit

Porkkanatimbaali

Porkkanatimbaali on maukas lisuke vaikkapa liharuoille ja tuo aterialle hetkessä juhlan tuntua. Tarjoa timbaalit aterian yhteydessä joko suoraan kupeista tai annoslautaselle kumottuina.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanatimbaalit

  • 400 g porkkanoita
  • 1 juuripersilja tai 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 tl inkivääriä raasteena tai jauheena
  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 50 g voita
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Porkkanatimbaali tehdään helposti näin:

1. Kuori juurekset, kuutioi ja kiehauta vedessä hiukan pehmeiksi. Kaada vesi pois.

2. Lisää muna, ranskankerma ja raastettu inkivääri kasvisten joukkoon. Voitele neljä uunin kestävää kuppia voilla, korppujauhota ja täytä kasvisseoksella. Valuta pinnalle hunajaa. Aseta kupit vesihauteessa uunipannulle ja kypsennä porkkanatimbaalit 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Katso myös: Paahdetut porkkanat

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkanapihvit

X