Reseptit

Porsaankyljykset ’pizzaiola’

Porsaankyljykset ’pizzaiola’ on helppo, nopea ja erittäin herkullinen ruoka, jonka juuret ovat Italiassa. Tässä lohturuokien ykkönen!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possunkyljykset ’pizzaiola’

  • 6-8 kpl porsaankyljystä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita

Kastike

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1/4 tl sokeria
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Porsaankyljykset ’pizzaiola’ tehdään helposti näin:

1. Ota porsaankyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

2. Valmista sitten kastike. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, yrttiseos, chililastut ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lehtipersilja ja sekoita.

3. Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

4. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kullanruskeiksi.

5. Nosta porsaankyljykset kastikkeeseen ja hauduta kypsiksi.

Katso myös: Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Porsaankyljykset – milloin teit niitä viimeksi? Katso vinkit ja päivitä isoäidin resepti nykyaikaan!

X