Porsaankyljykset ’pizzaiola’
Porsaankyljykset ’pizzaiola’ on helppo, nopea ja erittäin herkullinen ruoka, jonka juuret ovat Italiassa. Tässä lohturuokien ykkönen!
Ainekset
Possunkyljykset ’pizzaiola’
- 6-8 kpl porsaankyljystä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
Kastike
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tlk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
- 1 tl yrttisekoitusta
- 1/2 tl chililastuja
- 1/4 tl sokeria
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Porsaankyljykset ’pizzaiola’ tehdään helposti näin:
1. Ota porsaankyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
2. Valmista sitten kastike. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, yrttiseos, chililastut ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lehtipersilja ja sekoita.
3. Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
4. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kullanruskeiksi.
5. Nosta porsaankyljykset kastikkeeseen ja hauduta kypsiksi.
Katso myös: Porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Porsaankyljykset – milloin teit niitä viimeksi? Katso vinkit ja päivitä isoäidin resepti nykyaikaan!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous