Reseptit

Possua ja hapankaalia

Possu hautuu mehevän hapankaalin kera uunissa. Samaan uuniin menevät myös hasselbackan punajuuret.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Possu hautuu mehevän hapankaalin kera uunissa. Samaan uuniin voi mahduttaa myös hasselbackan punajuuret.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possua ja hapankaalia:

  • 1 pkt/ 175 g pekonia
  • 800 g hapankaalia
  • 1 1/2 dl ohrasuurimoita
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 600 g possungrillikyljyksiä tai kassleria viipaleina
  • rypsiöljyä
  • 2 sipulia

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni ja laita se pannulle paistumaan. Valuta hapankaali lävikössä ja lisää pannulle, kun pekoni on ruskistunut. Paista niin, että hapankaali saa hieman väriä. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, laakerinlehdet ja hunaja. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja lisää joukkoon vesi.

2. Mausta possungrillikyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja ruskista kyljykset. Nosta ne uunivuokaan hapankaalin päälle.

3. Hauduta 175-asteisessa uunissa noin tunti. Lisää vuokaan tilkka vettä tarvittaessa, kun ohrasuurimot turpoavat ja imevät nestettä.

4. Suikaloi sipulit ja ruskista ne tilkassa rypsiöljyä. Lusikoi ruskistettu sipuli kyljysten pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa hasselbackan punajuurien kera.

Vinkki: Possu ja hapankaali viihtyvät uunissa kaksi tai kolmekin tuntia, ja ruoka vain paranee hautuessaan. Laske tunnin jälkeen uunin lämpötila 125–150 asteeseen.

X