Reseptit

Possun sisäfilee

Possun sisäfilee täytetään omenakuutioilla ja sinihomejuustolla. Tämä ruoka sopii joulupöytään perinteisen kinkun tilalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possun sisäfilee

  • 600-700 g (1 kpl) possun sisäfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 1/2 tl rosmariinin lehtiä hienonnettuna
  • 1 dl omenakuutioita tai 5 taatelia
  • 75 g (1 1/2 dl) sinihome- tai vuohenjuustoa murennettuna

Ruskistamiseen

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rosmariinin oksa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen täyttämistä. Poista pinnalta kalvot. Leikkaa fileeseen pitkittäin syvä viilto, joka ulottuu melkein pohjaan asti. Avaa filee kirjan tapaan ja nuiji ohuemmaksi lihanuijalla.

2. Mausta liha sisältä suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Leikkaa omena hyvin pieniksi kuutioiksi tai saksi taatelit pieniksi. Levitä murennettu juusto ja hedelmät avatun fileen päälle. Jätä pari senttiä sivuista ilman täytteitä.

3. Kääri liha rullalle pitkältä sivulta aloittaen. Kiinnitä sauma cocktailtikuilla tai sido filee napakaksi rullaksi puuvillalangalla.

4. Kuumenna voi ja öljy rosmarii- ninoksan kanssa paistinpannulla. Laita filee pannulle ja ruskista se kauniin ruskeaksi kauttaaltaan. Siirrä filee uunivuokaan ja pistä lihamittari keskelle fileetä.

5. Kypsennä rullaa 125-asteisessa uuninlämmössä, kunnes mittari näyttää 60 astetta. Peitä possun sisäfilee kevyesti foliolla ja lisää päälle paksu pyyhe. Anna lihan tekeytyä noin 1⁄2 tuntia, poista narut tai cocktailtikut ja leikkaa liha viipaleiksi.

Lue myös: Täytetty sinappi-mantelipossu

Lue myös Kotiliesi.fi: Talviruokana viikunapossu

X