Prosciuttosalaatti ja raparperikastike
Prosciuttosalaatti ja raparperikastike on kesän suosikki: yhtä aikaa raikas ja ruokaisa, suolainen ja herkullisen makea. Raparperista, hunajasta ja inkivääristä paistetaan raikas, tahnamainen kastike salaatille. Muista maistella kastiketta soseuttamisen jälkeen ja lisää suolaa, hunajaa tai viinietikkaa sen mukaan, kuinka makean, suolaisen tai hapokkaan kastikkeesta haluat. Raparperikastiketta tulee ohjeella reilu annos. Se säilyy jää kaapissa muutaman päivän.
Ainekset
Raparperikastike
- 100 g raparperia
- 1 rkl öljyä
- 1 dl vettä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
- 2 tl viinietikkaa
- 1/4 tl suolaa
Prosciuttosalaatti
- 1 l salaattisekoitusta
- 1 pieni kurkku
- 250 g mansikoita
- 1/4 pienestä vesimelonista
- 150 g fetajuustoa
- 100 g prosciuttoa
- 1/2 ruukku basilikaa
Valmistusohje
Prosciuttosalaatti ja raparperikastike tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja pilko raparperit pieniksi paloiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää raparperipalat. Paista muutama minuutti, kunnes raparperi on pehmeää. Lisää vesi, hunaja, inkivääritahna ja viinietikka. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia keskilämmöllä. Mausta ripauksella suolaa. Kaada seos korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
2. Huuhtele ja kuivaa salaatti, levitä tarjoiluvadille. Huuhtele kurkku, leikkaa juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Poista mansikoista kannat, leikkaa puoliksi. Kuori vesimeloni, leikkaa kuutioiksi. Levitä kurkut, mansikat ja vesimelonit salaattisekoituksen joukkoon. Murustele päälle fetajuustoa. Lisää joukkoon prosciutto ja basilikan lehdet. Valuta päälle raparperikastiketta. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen kannusta. Nauti prosciuttosalaatti ja raparperikastike rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Katso myös: Raparperi-kinkkusalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – 10 herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous