Pullavanukas
Pullavanukas on lohturuokaa mummolan keittiöstä. Syksyinen pullavanukas rikastetaan omenoilla ja pähkinöillä.
Ainekset
Pullavanukas
- n. 300 g pullapitkoa tai pikkupullia
- 2 1/2 dl vaniljakastiketta
- 2 1/2 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 400 g kotimaisia omenoita
- 2 rkl sokeria
- 2 tl kanelia
Pinnalle
- sulatettua voita tai margariinia
- (pekaanipähkinöitä ja/ tai raesokeria)
Valmistusohje
Pullavanukas tehdään helposti näin:
1. Leikkaa pulla noin 3 cm:n paloiksi. Yhdistä toisiinsa vaniljakastike, maito ja kananmunat. Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenapalat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri ja kaneli.
2. Voitele uunivuoka ja levitä puolet pullapaloista pohjalle. Lisää omenat ja loput pullapalat. Kaada päälle vaniljakastikeseos. Sivele pinta sulatetulla rasvalla ja lisää päälle halutessasi rouhittuja pähkinöitä ja/tai raesokeria.
3. Kypsennä vanukasta 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Tarjoa pullavanukas vähän jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.
Katso myös: French toast
Katso myös Kotiliesi.fi: Köyhät ritarit leivästä tai pullasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous