Reseptit

Pullavanukas

Pullavanukas on lohturuokaa mummolan keittiöstä. Syksyinen pullavanukas rikastetaan omenoilla ja pähkinöillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullavanukas

  • n. 300 g pullapitkoa tai pikkupullia
  • 2 1/2 dl vaniljakastiketta
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 400 g kotimaisia omenoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl kanelia

Pinnalle

  • sulatettua voita tai margariinia
  • (pekaanipähkinöitä ja/ tai raesokeria)

Valmistusohje

Pullavanukas tehdään helposti näin:

1. Leikkaa pulla noin 3 cm:n paloiksi. Yhdistä toisiinsa vaniljakastike, maito ja kananmunat. Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenapalat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri ja kaneli.

2. Voitele uunivuoka ja levitä puolet pullapaloista pohjalle. Lisää omenat ja loput pullapalat. Kaada päälle vaniljakastikeseos. Sivele pinta sulatetulla rasvalla ja lisää päälle halutessasi rouhittuja pähkinöitä ja/tai raesokeria.

3. Kypsennä vanukasta 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Tarjoa pullavanukas vähän jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös: French toast

Katso myös Kotiliesi.fi: Köyhät ritarit leivästä tai pullasta

X