Pulsan aseman puolukka-kinuskikakku
Pulsan aseman puolukka-kinuskikakku yhdistää mehevän puolukkatäytteen ja makean kinuskikuorrutteen. ”Kun aloitimme, jouduin lahjomaan ihmisiä maistamaan kakkua. Enää ei tarvitse!” lappeenrantalaisen Pulsan aseman kahvilan omistaja Petra Karjalainen kertoo.
Ainekset
Taikina
- 5 kananmunaa
- 21/2 dl sokeria
- 21/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 dl pakastepuolukoita
- 11/2 dl sokeria
- 250 g maitorahkaa
- 4 dl kuohukermaa
Kostutus
- 125 g omenasosetta (Piltti)
Kinuskikuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 11/2 dl fariinisokeria
Koristeeksi
- 1-2 dl pakastepuolukoita
Valmistusohje
Pulsan aseman puolukka-kinuskikakku leivotaan helposti näin:
1. Öljyä kakkuvuoka (halk. 24 cm). Ota puolukat sulamaan huoneenlämpöön.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina vuokaan.
3. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä ja kumoa leikkuulaudalle. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
4. Murskaa vielä hieman jäiset puolukat haarukalla. Sekoita joukkoon sokeri ja maitorahka. Vaahdota kerma. Nostele kermavaahto puolukkatäytteeseen.
5. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Nosta pohjalle alimmainen kakkulevy. Sivele päälle puolet omenasoseesta ja puolukkatäytteestä. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, täytä omenasoseella ja puolukkatäytteellä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
6. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut kinuskiksi. Nosta kakku vuoasta. Poista tuorekelmu ja siisti kakun reunat. Valuta kakulle kinuskia. Koristele Pulsan aseman puolukka-kinuskikakku puolukoilla. Tarjoa kylmäuutetun kahvin kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 23/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Puolukka-kinuskijuustokakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous