Reseptit

Punaherukkapuuro

Punaherukkapuuro tehdään Ina Niinikedon ohjeella. Marjapuuro saa hienostuneen makuvivahteen ruusuvedestä. Ruusuvettä myydään etnisissä ja luontaistuotekaupoissa. Kukkia lautaselle -kirjassa ruusuvettä lisätään mm. kotitekoisen jäätelön, punajuurilatten ja sabayon- kastikkeen mausteeksi.

Teksti:
Ina Niiniketo/Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punaherukkapuuro

  • 1 l punaherukkamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 1/2 dl mannasuurimoita
  • 1 tl ruusuvettä

Tarjoiluun

  • maitoa tai kermaa

Valmistusohje

Punaherukkapuuro tehdään helposti näin:

1. Kiehauta mehu, sokeri ja suola. Lisää mannasuurimot jatkuvasti vispaten. Keitä puuroa noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi ruusuvesi.

2. Jäähdytä. Nauti punaherukkapuuro sellaisenaan tai vatkaa kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon tai kerman kera.

Ohje on Ina Niinikedon Kukkia lautasella -kirjasta.

Katso myös: Kaurapuuron tähteet hyötykäyttöön – ota talteen 5 ihanaa ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden

X