Reseptit

Punajuuripihvit ja piparjuurikastike

24.4.2012 Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Herkulliset punajuuripihvit pyöritellään korppujauhoissa ja paistetaan. Maustetaan tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Nappaa voimaruoan resepti kokeiluun.

Ainekset

800 g isohkoja punajuuria
1 kananmuna
2 dl korppujauhoa
1 tl suolaa
0.5 tl valko- tai mustapippuria
paistamiseen pullomargariinia tai voi-kasviöljyseosta
muutama oksa tuoretta timjamia
muutama oksa persiljaa

kastike:

2 dl kermaviiliä (6 % rasvaa)
2-4 tl raastettua piparjuurta
veitsenkärjellinen valko- tai mustapippuria
veitsenkärjellinen suolaa

Valmistusohje

Punajuuripihvien kanssa nautitaan ohraa ja suppilovahveroita.

1. Keitä punajuuret puolikypsäksi, kuori ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

2. Sekoita korppujauhoon suola ja pippuri ja riko muna kulhoon.

3. Kasta punajuuriviipaleet kananmunaan, pyöritä korppujauhoissa ja paista rasvassa pannulla muutama minuutti molemmin puolin.

4. Lisää silputut yrtit valmiiden pihvien päälle.

5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa punajuuripihvien kanssa.

1170 kJ (280 kcal)/1 annos

Katso lisää punajuuriherkkujen reseptejä:

Punajuurilasagne

Punajuurilasagne

Bataatti-punajuurisalaatti

Punajuuri-bataattisalaatti

punajuuri-vuohenjuustosuupalat

Punajuuri-vuohenjuustosuupalat

Kotiliesi.fi: punajuuripaistos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *