Reseptit

Punasipuli-pekonipiirakka

Punasipuli-pekonipiirakan juju on hurmaavan savuisessa aromissa, josta huolehtivat paitsi pekoni myös savujuusto.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punasipuli-pekonipiirakka, pohja:

  • 150 g voita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmunan keltuainen

Punasipuli-pekonipiirakka, täyte

  • 1 pkt pekonia
  • 4 keskikokoista punasipulia
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 1 rkl siirappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 prk (150-200 g) ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g savujuustoa raastettuna

Valmistusohje

Punasipuli-pekonipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot niin, että seos on murumainen. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Suikaloi pekoni ja laita se paistinpannulle paistumaan nousevalle lämmölle.

3. Leikkaa punasipulit renkaiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne pekonien kanssa paistinpannulle paistumaan. Mausta seos timjamilla, siirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista kunnes pekoni on ruskistunut ja sipulit saaneet hieman väriä. Nosta pannu liedeltä.

4. Sekoita ranskankerman joukkoon kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

5. Lisää päälle pekoni-sipuliseos ja viimeistele pinta juustoraasteella.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä punasipuli-pekonipiirakka hieman ennen tarjoilua.

Katso myös: Savuinen pekoni-sipulipiiras

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka juhlapöytään – leivo pellillinen kerralla

X