Puolukkakiisseli ja rahka-kermavaahto
Aavistuksen kirpeä puolukkakiisseli ja pehmeä rahka-kermavaahto on ihana jälkiruoka. Tarjoa jouluna tai itsenäisyyspäivänä.
Ainekset
Puolukkakiisseli
- 1 l puolukkamehua
- 4 rkl perunajauhoja
- 1 dl sokeria
- 1-2 oksaa rosmariinia
- 200 g pakastepuolukoita
Rahka-kermavaahto
- 1/2 prk (à 200 g) maitorahkaa
- 1 dl vispikermaa
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Vispilöi kattilassa sekaisin mehu, perunajauhot ja sokeri. Lisää myös rosmariinin oksat.
2. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, koko ajan vispilöiden, kunnes kiisseli saostuu ja kiehahtaa (pintaan nousee muutama kupla). Nosta kattila liedeltä, älä vispilöi enää.
3. Kääntele joukkoon puolukat ja anna kiisselin jäähtyä. Poista rosmariininoksa.
4. Mittaa rahka ja kerma kulhoon ja vaahdota. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
5. Lusikoi annosmaljojen pohjalle rahkakermavaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Kauho päälle jäähtynyttä kiisseliä. Viimeistele pinta vielä vaahtonokareella ja koristele puolukkakiisseli ja rahka-kermavaahto rosmariinilla.
Lue myös: Puolukkakiisseli
Lue myös Kotiliesi.fi: Lakkakiisseli
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous