Reseptit

Puolukkakiisseli ja rahka-kermavaahto

Aavistuksen kirpeä puolukkakiisseli ja pehmeä rahka-kermavaahto on ihana jälkiruoka. Tarjoa jouluna tai itsenäisyyspäivänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkakiisseli

  • 1 l puolukkamehua
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 oksaa rosmariinia
  • 200 g pakastepuolukoita

Rahka-kermavaahto

  • 1/2 prk (à 200 g) maitorahkaa
  • 1 dl vispikermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Vispilöi kattilassa sekaisin mehu, perunajauhot ja sokeri. Lisää myös rosmariinin oksat.

2. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, koko ajan vispilöiden, kunnes kiisseli saostuu ja kiehahtaa (pintaan nousee muutama kupla). Nosta kattila liedeltä, älä vispilöi enää.

3. Kääntele joukkoon puolu­kat ja anna kiisselin jäähtyä. Poista rosmariininoksa.

4. Mittaa rahka ja kerma kulhoon ja vaahdota. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

5. Lusikoi annosmaljojen pohjalle rahka­kermavaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Kauho päälle jäähtynyttä kiisseliä. Viimeistele pinta vielä vaahto­nokareella ja koristele puolukkakiisseli ja rahka-kermavaahto rosma­riinilla.

Lue myös: Puolukkakiisseli

Lue myös Kotiliesi.fi: Lakkakiisseli

X