Reseptit

Raakasuklaakakku

Raakasuklaakakun pohja syntyy jauhetuista manteleista ja taateleista. Täytteeseen tulevat cashewpähkinät, kaneli ja agavesiirappi antavat kakkuun maistuvaa aromia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g liotettuja manteleita
  • 100 g taateleita
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • tilkka kylmää vettä

täyte:

  • 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1.5 dl vettä
  • 1 dl sulaa kaakaovoita
  • 1 dl agavesiirappia
  • 0.8 dl raakakaakaojauhetta
  • ripaus kanelia
  • koristeeksi:
  • kuivattuja marjoja ja hedelmiä
  • pähkinöitä

Valmistusohje

Täyteläisen makuisen raakasuklaakakun pohja on tehty jauhetuista manteleista ja taateleista. Täytteeseen makua antavat raakakaakaojauhe ja ripaus kanelia.

1. Pane mantelit ja cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen jo edellisenä iltana.
2. Peitä noin 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha mantelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa hyvin hienoksi massaksi. Lisää paloitellut taatelit ja jauha. Lisää siirappi ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi tilkka vettä, jotta massasta tulee sopivan notkeaa.
3. Painele massa vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 2–3 cm:n korkuiset. Pane pohja pakastimeen kovettumaan.
4. Raasta tai rouhi kaakaovoi. Pane voi metallikulhoon ja nosta lämpimään vesihauteeseen. Anna sulaa. Pane kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja jauha täyte sileäksi. Tarkista, kaipaako täyte lisää makeutta.
5. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa jonkin aikaa.
6. Irrota pohjan reuna varovasti vuoasta terävällä veitsellä. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä.

Katso myös:

Raakakakku – helppo, herkullinen ja trendikäs
Raakasuklaapatukat testissä
Mustikkainen raakasuklaa

X