Reseptit

Rahkapulla mustikkatäytteellä

Rahkapulla mustikkatäytteellä tuo vaihtelua perinteiseen pullaan. Pienten mustikka-rahkapullien sijaan voit tehdä pellillisen rahkapiirakkaa, kun tuplaat rahkaseoksen määrän.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rahkapulla mustikkatäytteellä

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 7 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 1 dl raesokeria

Täyte

  • n. 5 dl mustikoita
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl voisulaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Rahkapulla mustikkatäytteellä tehdään helposti näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva vaivaamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. 

2. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi, jaa taikina 16 osaan. Pyörittele taikinapalat pyöreiksi pulliksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

3. Sekoita rahkaan muna, voisula ja sokerit. Paina pulliin kunnon syvennykset esim. juomalasin pohjalla. Sipaise pullien reunat munalla. Täytä syvennykset rahkaseoksella ja mustikoilla. Ripottele reunoille halutessasi raesokeria.

4. Paista rahkapulla 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Katso myös: Limetti-rahkapullat

Katso myös Kotiliesi.fi: Lakritsi-vadelmarahkapullat

X