Reseptit

Rahkatäytteinen pullakranssi

Rahkainen pullakranssi tuo pääsiäisen maut keittiöösi. Kranssi koristellaan keväisillä sävyillä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 2 munaa (säästä osa voiteluun)
  • 1 dl sokeria
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 7dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia tai voita

täyte:

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 1 pussi (63 g) vaniljakastikejauhetta

voiteluun:

  • munaa

koristeluun:

  • tomusokeria
  • vettä
  • keltaista karamelliväriä
  • keltaisia strösseleitä tai koristerakeita

Valmistusohje

Leivo herkullinen rahkatäytteinen pullakranssi pääsiäisen jälkiruoaksi tai vaikkapa tuliaisvietäväksi.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko munat kulhoon ja säästä osa voiteluun. Lisää maidon joukkoon suurin osa munista, sokeri, mineraalisuola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 x 60 cm).

Sekoita keskenään kaikki täyteaineet ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri levyt täytteineen rullalle.

Nosta rulla leivinpaperin päälle pellille. Taivuta rulla pyöreäksi kranssiksi ja leikkaa siihen saksilla kielekkeitä. Taita kielekkeet vuorotellen ulos- ja sisäänpäin. Muotoile kranssi tasaiseksi ympyräksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Voitele kohonnut pulla munalla ja paista sitä 175 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerin joukkoon sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Voit värjätä tahnan keltaiseksi karamellivärillä. Valuta sokerivesikuorrutusta pullan pintaan ja ripottele kuorrutuksen päälle strösseleitä tai koristerakeita. Voit jättää halutessasi koristelun myös tekemättä.

Vinkki: Jos haluat pullaan lisää makeutta, lisää täytteeseen myös hilloa. Voit myös tehdä yhden ison pullakranssin sijaan muutamia pieniä.

X