Rakuunamarinoidut kantarellit
Ainekset
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1 sipuli varsineen
- 3 valkosipulinkynttä
- nippu tuoretta rakuunaa
- 3 pientä laakerinlehteä
liemi:
- 1 dl rakuunaviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 10 valkopippuria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kiehauta liemiainekset kattilassa ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää joukkoon puhdistetut kantarellit ja anna kiehua muutama minuutti.
2. Paloittele sipuli ja kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet halki.
3. Nostele sienet kuumennettuun lasipurkkiin kerroksittain sipulien, rakuunanoksien ja laakerinlehtien kanssa. Valuta päälle kuuma liemi ja sulje purkki huolella. Anna maustua jääkaapissa muutaman päivän ennen tarjoilua. Säilötyt kantarellit maistuvat ruokien lisäkkeenä tai ruisleivän päällä sellaisenaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous