Reseptit

Rakuunamarinoidut kantarellit

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l pieniä kantarelleja
  • 1 sipuli varsineen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta rakuunaa
  • 3 pientä laakerinlehteä

liemi:

  • 1 dl rakuunaviinietikkaa tai valkoista balsamiviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 10 valkopippuria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kiehauta liemiainekset kattilassa ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää joukkoon puhdistetut kantarellit ja anna kiehua muutama minuutti.

2. Paloittele sipuli ja kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet halki.

3. Nostele sienet kuumennettuun lasipurkkiin kerroksittain sipulien, rakuunanoksien ja laakerinlehtien kanssa. Valuta päälle kuuma liemi ja sulje purkki huolella. Anna maustua jääkaapissa muutaman päivän ennen tarjoilua. Säilötyt kantarellit maistuvat ruokien lisäkkeenä tai ruisleivän päällä sellaisenaan.

X