
Ranskalainen maksapatee
Halutessasi voit peittää pateet kirkastetulla voilla ihka-aitoon ranskalaiseen tapaan.
Ainekset
- 600 g broilerinmaksaa
- 2-3 hienonnettua salottisipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
- 3 kpl timjaminoksaa
- noin 3 rkl puolikuivaa sherryä
- 150 g pehmeää voita
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta timjamia
- (75 g kirkastettua voita)
Valmistusohje
◆ Sulata maksat ja leikkaa pois jänteet. Sulata paistinpannulla 25 g voita ja lisää silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää maksat. Paista aineksia keskilämmöllä, kunnes maksat ruskistuvat pinnaltaan, mutta ovat sisältä vielä punertavia.
◆ Ota pannulta pois timjaminoksat ja kaada maksat ja sipulit monitoimikoneeseen. Lisää sherry ja jauha maksat hienoksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Mausta pateemassa suolalla ja mustapippurilla.
◆ Lusikoi patee joko pieniin annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. Halutessasi voit peittää pateet kirkastetulla voilla ihka-aitoon ranskalaiseen tapaan. Sulata voi ensin hitaasti kattilassa. Anna sitten valkoisen sakan valua pohjalle ja kaada kirkastettu voi hitaasti kauttaaltaan pateiden päälle. Koristele yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous