Reseptit

Ranskalainen maksapatee

Halutessasi voit peittää pateet kirkastetulla voilla ihka-aitoon ranskalaiseen tapaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g broilerinmaksaa
  • 2-3 hienonnettua salottisipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 kpl timjaminoksaa
  • noin 3 rkl puolikuivaa sherryä
  • 150 g pehmeää voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • (75 g kirkastettua voita)

Valmistusohje

◆ Sulata maksat ja leikkaa pois jänteet. Sulata paistinpannulla 25 g voita ja lisää silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää maksat. Paista aineksia keskilämmöllä, kunnes maksat ruskistuvat pinnaltaan, mutta ovat sisältä vielä punertavia.
◆ Ota pannulta pois timjaminoksat ja kaada maksat ja sipulit monitoimikoneeseen. Lisää sherry ja jauha maksat hienoksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Mausta pateemassa suolalla ja mustapippurilla.
◆ Lusikoi patee joko pieniin annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. Halutessasi voit peittää pateet kirkastetulla voilla ihka-aitoon ranskalaiseen tapaan. Sulata voi ensin hitaasti kattilassa. Anna sitten valkoisen sakan valua pohjalle ja kaada kirkastettu voi hitaasti kauttaaltaan pateiden päälle. Koristele yrteillä.

X