Reseptit

Ranskalainen maksapatee

Halutessasi voit peittää pateet kirkastetulla voilla ihka-aitoon ranskalaiseen tapaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalainen maksapatee

  • 600 g broilerinmaksaa
  • 2-3 hienonnettua salottisipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 kpl timjaminoksaa
  • 2-3 rkl puolikuivaa sherryä
  • 150 g pehmeää voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 ruukkua tuoretta timjamia
  • (75 g kirkastettua voita)

Valmistusohje

Ranskalainen maksapatee tehdään helposti näin:

1. Sulata maksat ja leikkaa pois jänteet. Sulata paistinpannulla 25 g voita ja lisää silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet ja timjaminoksat. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää maksat. Paista aineksia keskilämmöllä, kunnes maksat ruskistuvat pinnaltaan, mutta ovat sisältä vielä punertavia.

2. Ota pannulta pois timjaminoksat ja kaada maksat ja sipulit monitoimikoneeseen. Lisää sherry ja jauha maksat hienoksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Mausta pateemassa suolalla ja mustapippurilla.

3. Lusikoi patee joko pieniin annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. Halutessasi voit peittää pateet kirkastetulla voilla ihka-aitoon ranskalaiseen tapaan. Sulata voi ensin hitaasti kattilassa. Anna sitten valkoisen sakan valua pohjalle ja kaada kirkastettu voi hitaasti kauttaaltaan pateiden päälle. Koristele maksapatee lopuksi yrteillä.

Vinkki: Tarjoa ranskalainen maksapatee rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokeile myös toscanalaista broilerimaksapateeta

X