![](https://anna.fi/awpo/img/2016/10/Ranskalainen_mausteleipa.jpg?s=71b78ba35e58c7c261e1e68e9a0badf9&fit=crop)
Ranskalainen mausteleipä pain d’épice
Ranskalainen mausteleipä, pain d’épice, on kakun ja leivän välimuoto, joka maistuu erityisen hyvältä juuston kanssa tarjottuna.
Ainekset
- 50 g voita
- 1 dl juoksevaa hunajaa
- ½ dl siirappia
- 1 tl aniksen tai fenkolin siemeniä
- ½ tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 dl vettä
- 1 muna
- 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1–2 dl graham- tai ruisjauhoja
Valmistusohje
1. Pane voi, hunaja, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen. Jäähdytä. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sooda ja saksanpähkinät. Lisää mausteliemi, vesi ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Voitele ja korppujauhota pyöreä kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
3. Tarjoa leipä esimerkiksi voimakkaan sini- tai valkohomejuuston kanssa.
Lisää maukkaita leipiä:
Kotiliesi.fi: Viikuna-pähkinäleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous