Reseptit

Ranskalainen mausteleipä pain d’épice

Ranskalainen mausteleipä, pain d’épice, on kakun ja leivän välimuoto, joka maistuu erityisen hyvältä juuston kanssa tarjottuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g voita
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl siirappia
  • 1 tl aniksen tai fenkolin siemeniä
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1–2 dl graham- tai ruisjauhoja

Valmistusohje

1. Pane voi, hunaja, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen. Jäähdytä. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sooda ja saksanpähkinät. Lisää mausteliemi, vesi ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele ja korppujauhota pyöreä kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

3. Tarjoa leipä esimerkiksi voimakkaan sini- tai valkohomejuuston kanssa.

Lisää maukkaita leipiä:

953241-makea-peltileipa.jpg

Makea peltileipä

omena_kanelileipa

Omena-kanelileipä

Karpalo-pataleipä

Karpalo-pataleipä

Kotiliesi.fi: Viikuna-pähkinäleipä

X