Reseptit

Rantakala ranskalaiseen tapaan

Rantakala on herkkua! Valkoviini, timjami, laakerinlehdet, valkosipuli ja kunnon kimpale voita taikovat rantakalaan ranskalaisen makumaailman. Kalapata ei kaipaa seurakseen kuin valkoviiniä ja rapeakuorista leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rantakala ranskalaiseen tapaan:

  • n. 1 kg kalafileitä (esim. ahventa, kuhaa, siikaa, lohta)
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 12 pientä perunaa
  • 4 sipulia varsineen
  • 3 sellerinvartta
  • 3 porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rasia (250 g) minitomaatteja
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 timjaminoksaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 125 g voita

Valmistusohje

Rantakala ranskalaiseen tapaan tehdään näin:

1. Paloittele kalafileet, mausta palat suolalla.

2. Pese ja paloittele perunat. Viipaloi sipulit ja varsisellerit. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi valkosipulinkynnet. Puolita tomaatit.

3. Laita kaikki kasvikset laakeaan, kannelliseen pataan tai kasariin. Kaada päälle viini ja sen verran kalalientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja timjaminoksat. Mausta ripauksella suolaa. Hauduta hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Lisää kalapalat ruoan pinnalle. Peitä kalapalat voipaloilla. Kypsennä rantakala hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Katso myös: Punainen kalapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Portugalilainen kalapata

 

X