Reseptit

Raparperi-fetapaistos

Raparperi-fetapaistos yhdistää kevään suosikkiherkun ja trendikkään uunifetan. Tarjoa maukas paistos hyvän maalaisleivän kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi-fetapaistos

  • 400 g raparperia
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 100 g baby- tai ruukkulehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Raparperi-fetapaistos tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne viipaleiksi tai 2–3 cm pitkiksi pätkiksi.

2. Levitä raparperit keskikokoisen uunivuoan pohjalle. Nosta päälle fetajuustopala. Valuta pinnalle oliiviöljy ja hunaja. Mausta chili-lastuilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

3. Revi lehtikaalit kulhoon. Kääntele lehtikaalin joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet.

4. Ripottele lehtikaalit feta-raparperipaistoksen päälle. Tarjoa halutessasi hyvän leivän kera.

Katso myös: Grillifeta on superhelppo kesäherkku! Katso myös 7 muuta suosikkireseptiä fetasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperin pakastaminen – säilö runsas sato helposti ja nopeasti talteen

X