Reseptit

Raparperimarenkikakku

Raparperimarenkikakku kannattaa pyöräyttää edellispäivänä. Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai lemon curd -sitruunatahnalla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/ Otavemedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1.5 dl turkkilaista jogurttia
  • 125 g voita sulatettuna
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 0.3 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 300 g raparperipaloja

Päälle

  • 3 kanamunanvalkuaista
  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 dl mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi raparperit. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jogurttia, jäähtynyttä voisulaa ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan päälle. Pane kakku 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi ja valmista sillä aikaa marenki.

2. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti ja ripottele päälle mantelilastuja.

3. Pane kakku takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Mikäli pinta tummuu, peitä se alumiinifoliolla.

4. Tarjoa raparperikakku joko kylmänä tai lämpimänä sitruunatahnalla maustetun jogurtin tai hieman pehmenneen vaniljajäätelön kanssa.

vinkki: Voit tehdä kakun helposti myös leivoksiksi: kaksinkertaista taikina, paista uunipannulla ja leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

Katso myös:

Mehevä raparperikakku

Sitrus-marenkikakku

Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku

Kotiliesi: Pavlova-kakku

X