Raparperimarenkikakku
Raparperimarenkikakku kannattaa pyöräyttää edellispäivänä. Tarjoa kakku vaniljajäätelön tai lemon curd -sitruunatahnalla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1.5 dl turkkilaista jogurttia
- 125 g voita sulatettuna
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 0.3 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 300 g raparperipaloja
Päälle
- 3 kanamunanvalkuaista
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0.5 dl mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi raparperit. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jogurttia, jäähtynyttä voisulaa ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan päälle. Pane kakku 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi ja valmista sillä aikaa marenki.
2. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan pinnalle ilmavasti ja ripottele päälle mantelilastuja.
3. Pane kakku takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Mikäli pinta tummuu, peitä se alumiinifoliolla.
4. Tarjoa raparperikakku joko kylmänä tai lämpimänä sitruunatahnalla maustetun jogurtin tai hieman pehmenneen vaniljajäätelön kanssa.
vinkki: Voit tehdä kakun helposti myös leivoksiksi: kaksinkertaista taikina, paista uunipannulla ja leikkaa jäähtyneenä paloiksi.
Katso myös:
Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku
Kotiliesi: Pavlova-kakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous