Reseptit

Raparperi-possuvartaat

Raparperi-possuvartaat on herkku grilliruoka. Reilusti inkivääriltä maistuvat BBQ-marinadi ja raparperi sopivat erityisen hyvin possun kasslerin maustajiksi, sillä ne kesyttävät ja tasapainottavat raikkaudellaan lihan rasvaisuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi-possuvartaat

  • 800 g kassleria
  • 2 vartta raparperia
  • sormisuolaa

Marinadia

  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl worcesterkastiketta
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Raparperi-possuvartaat tehdään helposti näin:

1. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaattipyree. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää kattilaan inkivääriraaste, valkoviini, fariinisokeri ja juustokumina. Keitä miedolla lämmöllä poristen 5 minuuttia. Lisää soija, worcesterkastike ja suola. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa ja sokeria. Jäähdytä marinadi.

3. Kuutioi kassler ja laita marinadiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.

4. Viipaloi raparperin varret muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Pujottele varrastikkuihin possua ja raparperia vuorotellen. Grillaa vartaita käännellen keskilämmöllä 8–10 minuuttia. Valele vartaille marinadia kypsennyksen aikana muutaman kerran. Viimeistele raparperi-possuvartaat ripottelemalla valmiille vartaille sormisuolaa.

Katso myös: Possuvartaat ja raparperisalsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mausteiset kebakot

X