Raparperiketsuppi
Raparperiketsuppi säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden. Kokeile ketsuppia esimerkiksi kanahampurilaisten, wokkiruokien tai broilerin maustajana. Tällä ohjeella keität ketsuppia 4-5 dl.
Ainekset
Raparperiketsuppi
- 500 g raparperia
- 1 pieni punajuuri
- 1 sipuli
- 2 vakosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 laakerinlehti
- 1 tähtianis
- 1/2 kanelitanko
- 1 dl sokeria
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Raparperiketsuppi tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele raparperit. Raasta kuorittu punajuuri. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota aineksia pari minuuttia öljyssä kattilassa.
2. Lisää loput ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on hillomaista. Ota pois laakerinlehti, tähtianis ja kanelitanko. Pyöräytä ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella ja kaada puhtaaseen purkkiin tai pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperi – rakastetuimmat reseptit juomista jälkkäreihin ja hilloista leivonnaisiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous