Reseptit

Raparperiketsuppi

Raparperiketsuppi säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden. Kokeile ketsuppia esimerkiksi kanahampurilaisten, wokkiruokien tai broilerin maustajana. Tällä ohjeella keität ketsuppia 4-5 dl.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperiketsuppi

  • 500 g raparperia
  • 1 pieni punajuuri
  • 1 sipuli
  • 2 vakosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tähtianis
  • 1/2 kanelitanko
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Raparperiketsuppi tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele raparperit. Raasta kuorittu punajuuri. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota aineksia pari minuuttia öljyssä kattilassa.

2. Lisää loput ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on hillomaista. Ota pois laakerinlehti, tähtianis ja kanelitanko. Pyöräytä ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella ja kaada puhtaaseen purkkiin tai pulloon. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös: Raparperi hurmaa jäätelössä, fetapaistoksessa, marenkikakussa… Tässä ovat kesän ihanimmat makeat ja suolaiset raparperireseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperi – rakastetuimmat reseptit juomista jälkkäreihin ja hilloista leivonnaisiin

X