Reseptit

Rapeat samosat

Rapeat, kierteelle kääräistyt samosat tehdään lehtitaikinasta. Samosien peruna-juustotäyte on reippaasti maustettu inkiväärillä, jeeralla, korianterinsiemenillä ja kardemummalla. Samosat maistuvat pienenä suolaisena teen kanssa tai intialaisittain alkuruokana mangochutneyn ja minttujogurtin kanssa.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapeat samosat

  • 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
  • 6 keitettyä perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikinalevy pakkauksestaan sulamaan huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leipomista.

2. Kuori perunat ja murskaa haarukalla kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljytilkassa pannulla pehmeäksi. Sekoita sipulit ja juustoraaste peruna- murskaan. Lisää sitruunamehu, raastettu inkivääri, jeera, korianterinsiemenet, kardemumma ja suola.

3. Levitä taikinalevy pöydälle ja kaaviloi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte. Kääräise rullalle. Viipaloi 2–3 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes samosat ovat kauniin ruskeita ja reunoilta rapeita. Tarjoile rapeat samosat mangochutneyn ja tuoreella mintulla maustetun jogurtin kanssa.

Lue myös: Kasvispiiraat (samosat)

Lue myös Kotiliesi.fi: Broilerisamosat

X