Reseptit

Rapu-mangosalaatti

Yhtä aikaa raikas ja ruokaisa rapu-mangosalaatti on ihanan raikas alkupala kuudelle tai kevyt lounas neljälle hengelle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapu-mangosalaatti

  • 400 g pakastekatkarapuja
  • 200 g pakaste-edamamepapuja
  • 1 kypsä mango
  • 2 avokadoa
  • 1 punainen chilipalko
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2 ruukkua minttua
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Rapu-mangosalaatti tehdään helposti näin:

1. Sulata katkaravut ja edamamepavut, ja valuta ne lävikössä.

2. Kuori ja kuutioi mango ja avokadot. Hienonna chili. Jos et halua tosi tulista salaattia, poista siemenet. Hienonna yrtit.

3. Kääntele salaatin ainekset varovasti keskenään kulhossa.

4. Sekoita limetin mehu, soijakastike ja seesamiöljy kastikkeeksi, ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

5. Kääntele kastike hellävaroen salaatin joukkoon, ja kaada rapu-mangosalaatti tarjoiluvadille.

Katso myös: Katkarapua ja mangoa filokoreissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Poke-kulho

X