Reseptit

Rapubruschetta

Rapubruschetta maistuu viettelevästi inkiväärille, chilille ja korianterille. Grillaa leivät rapsakoiksi ja tarjoa alkupalana. Voit laittaa bruschettoihin tulevat ravut marinadiin jo edellisenä iltana. Muista nostaa ne huoneenlämpöön viimeistään tuntia ennen grillaamista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapubruschetta

  • 300 g jättikatkaravun pyrstöjä tai isoja katkarapuja
  • 2+1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1/2 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 4 isoa tai 8 pientä viipaletta maalaisleipää
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Rapubruschetta tehdään helposti näin:

1. Valuta ravut ja painele me kuiviksi talouspaperilla.

2. Mittaa kulhoon 2 rkl oliiviöl­jyä, suola, raastettu inkivää­ri ja chili. Sekoita ja kääntele joukkoon ravut. Anna maus­tua vähintään 15 minuuttia.

3. Grillaa rapuihin nopeasti pintaväriä tasoparilalla tai valurautapaistinpannussa grilliritilällä.

4. Sipaise maalaisleipäviipa­ leiden pinnat ruokalusikal­lisella oliiviöljyä ja paahda leivät rapeiksi.

5. Voitele leivät valkosipuli­tuorejuustolla ja lusikoi päälle ravut. Viimeistele rapubruschetta tuoreella korianterilla.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi/ruoka: Bruschetta on alkupalojen klassikko

X