Rapubruschetta
Rapubruschetta maistuu viettelevästi inkiväärille, chilille ja korianterille. Grillaa leivät rapsakoiksi ja tarjoa alkupalana. Voit laittaa bruschettoihin tulevat ravut marinadiin jo edellisenä iltana. Muista nostaa ne huoneenlämpöön viimeistään tuntia ennen grillaamista.
Ainekset
Rapubruschetta
- 300 g jättikatkaravun pyrstöjä tai isoja katkarapuja
- 2+1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1/2 punainen chilipalko hienonnettuna
- 4 isoa tai 8 pientä viipaletta maalaisleipää
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Rapubruschetta tehdään helposti näin:
1. Valuta ravut ja painele me kuiviksi talouspaperilla.
2. Mittaa kulhoon 2 rkl oliiviöljyä, suola, raastettu inkivääri ja chili. Sekoita ja kääntele joukkoon ravut. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
3. Grillaa rapuihin nopeasti pintaväriä tasoparilalla tai valurautapaistinpannussa grilliritilällä.
4. Sipaise maalaisleipäviipa leiden pinnat ruokalusikallisella oliiviöljyä ja paahda leivät rapeiksi.
5. Voitele leivät valkosipulituorejuustolla ja lusikoi päälle ravut. Viimeistele rapubruschetta tuoreella korianterilla.
Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi/ruoka: Bruschetta on alkupalojen klassikko
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous