Reseptit

Rautainen lehtikaali-hernekeitto

Lehtikaali, pinaatti ja herneet ovat toisiaan täydentävä trio. Juusto ja siemenet viimeistelevät keiton maun ja lisäävät sen ravitsevuutta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 2 tl öljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 pussia pakasteherneitä
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 3 rkl paahdettuja siemeniä
  • 100 g wasabi- tai muuta tuorejuustoa
  • silputtua minttua

Valmistusohje

1. Silppua lehtikaali ja sipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää kasvisliemi ja herneet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.

2. Lisää keittoon pinaatti. Kaada ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta hienoksi.

3. Kaada keitto takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Tarjoa keiton kanssa tuorejuustoa, paahdettuja siemeniä ja silputtua minttua.

X