Rautainen lehtikaali-hernekeitto
Lehtikaali, pinaatti ja herneet ovat toisiaan täydentävä trio. Juusto ja siemenet viimeistelevät keiton maun ja lisäävät sen ravitsevuutta.
Ainekset
- 100 g lehtikaalia
- 1 sipuli
- 2 tl öljyä
- 8 dl kasvislientä
- 2 pussia pakasteherneitä
- 100 g tuoretta babypinaattia
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 3 rkl paahdettuja siemeniä
- 100 g wasabi- tai muuta tuorejuustoa
- silputtua minttua
Valmistusohje
1. Silppua lehtikaali ja sipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää kasvisliemi ja herneet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
2. Lisää keittoon pinaatti. Kaada ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta hienoksi.
3. Kaada keitto takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa. Tarjoa keiton kanssa tuorejuustoa, paahdettuja siemeniä ja silputtua minttua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous