Reseptit

Riisipannacotta

Riisipannacotta on yhdistelmä suomalaista joulua ja italialaista ruokaperinnettä. Pannacottan pohjana on valmis riisipuuro,

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisipannacotta

  • 1 liivatelehti
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g (n. 3 dl) riisipuuroa

Lisäksi

  • karpaloita

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma sokerin ja kardemumman kanssa. Puserra liivate kuivaksi ja liuota kuumaan kermaan. Mausta kerma vaniljasokerilla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

2. Sekoita kerma kylmän riisipuuron joukkoon. Jaa riisipannacotta pieniin annosastioihin, jäähdytä jääkaapissa. Viimeistele annokset karpaloilla.

Lue myös: Kermalikööri-pannacotta

Lue myös Kotiliesi.fi: Omenapannacotta

X