Reseptit

Riistakyljykset ja puolukkavoi

Riistakyljykset ja puolukkavoi ovat herkullisia not­kean juuresso­seen, kuten palsternakkamuu­sin kanssa. Voit tehdä kyljykset esimerkiksi poron, hirven tai peuran kylkipaloista.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riistakyljykset:

  • 4 kpl (n. 500 g) poron, hirven tai peuran kyljyspalaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä (rypsi- tai rosmariiniöljy)

Puolukkavoi:

  • 100 g voita
  • 1 rkl puolukkasurvosta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 4 basilikan lehteä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Riistakyljykset ja puolukkavoi tehdään helposti näin:

1. Ota kyljykset huoneenlämpöön. Valmista maustevoi sekoittamalla puolukkasurvos, savupaprikajauhe ja timjami. Kääräise basilikanlehtien päälle kelmuun ja pane pötkö hetkeksi kylmään.

2. Paista riistakyljykset kuumalla pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta puolukkavoi viipaleina kuuman kyljyksen päälle ja tarjoa heti.

Katso myös: Peurapaisti ja uunijuurekset

Katso myös Kotiliesi.fi: Metsäkaurista ja hiillosjuureksia

X