Riistakyljykset ja puolukkavoi
Riistakyljykset ja puolukkavoi ovat herkullisia notkean juuressoseen, kuten palsternakkamuusin kanssa. Voit tehdä kyljykset esimerkiksi poron, hirven tai peuran kylkipaloista.
Ainekset
Riistakyljykset:
- 4 kpl (n. 500 g) poron, hirven tai peuran kyljyspalaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl ruokaöljyä (rypsi- tai rosmariiniöljy)
Puolukkavoi:
- 100 g voita
- 1 rkl puolukkasurvosta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl timjamia
- 4 basilikan lehteä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Riistakyljykset ja puolukkavoi tehdään helposti näin:
1. Ota kyljykset huoneenlämpöön. Valmista maustevoi sekoittamalla puolukkasurvos, savupaprikajauhe ja timjami. Kääräise basilikanlehtien päälle kelmuun ja pane pötkö hetkeksi kylmään.
2. Paista riistakyljykset kuumalla pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta puolukkavoi viipaleina kuuman kyljyksen päälle ja tarjoa heti.
Katso myös: Peurapaisti ja uunijuurekset
Katso myös Kotiliesi.fi: Metsäkaurista ja hiillosjuureksia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous