peurapaisti ja uunijuurekset
Reseptit

Peurapaisti ja uunijuurekset

Peurapaistin kanssa tarjottavat uunijuurekset paahtuvat makeiksi ja herkullisiksi kuumassa uunissa. Voit kokeilla juuresten joukossa myös lanttua ja juuriselleriä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg peurapaistia
  • 1 ruukku salviaa
  • 2 dl punaviiniä marinointiin
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pkt/ 175 g pekonia

Uunijuurekset:

  • 800 g punajuuria, porkkanoita ja puikulaperunoita
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Poista paistista kalvot edellisenä päivänä. Hienonna puolet salviasta. Laita paisti kulhoon ja hiero pintaan salvia. Lisää kulhoon punaviini ja pyöräytä paisti viinissä. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.

2. Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Nosta paisti marinadista, säästä marinadi. Kuivaa lihan pinta. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja ruskista paisti molemmin puolin kovalla lämmöllä.

3. Nosta paisti uunivuokaan ja mausta se hyvin suolalla ja mustapippurilla. Hienonna loput salviasta ja hiero se lihan pintaan. Peitä liha pekoniviipaleilla. Kaada marinadi vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia riippuen lihan paksuudesta. Kääri paisti vuokineen folioon noin 15–20 minuutiksi. Siivilöi liemi. Viipaloi paisti ja tarjoile se juuresten sekä paistinliemen kera.

4. Juuresten valmistus: Laita kuoritut punajuuret, porkkanat ja puikulaperunat omaan uunivuokaan. Kääntele joukkoon rosmariini, hunaja, öljy ja suolaa sekä mustapippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

X