Reseptit

Riistapotti

Karjalanpaistin tapaan haudutettu riistapotti avataan juuri ennen tar­joilua, paperikannen alla liha pysyy mehevänä.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riistapotti:

  • 800 g hirveä, tähän sopivat teurastuksen silppulihatkin
  • 200 g sianlihaa
  • 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 4 sipuli
  • 6 laakerinlehteä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • n. 1/2 tl karkeaa suolaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 dl omenaviiniä tai tuoretta omenamehua

Lisäksi:

  • Kanneksi leivinpaperi ja kiinnitykseen narua

Valmistusohje

Riistapotti eli karjalanpaisti riistasta tehdään näin:

1. Leikkaa lihat sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi kuten karjalanpaistia tehdessä. Luiset palat voit lisätä pataan makua antamaan isompina paloina. Valuta lihoille öljy.

2. Leikkaa kuorittu sipuli karkeaksi silpuksi ja lisää muiden mausteiden kanssa ruukkuun.

3. Kiehauta vesi ja kaada ruukkuun. Lisää viini tai mehu makeudeksi. Peitä ruukku kostutetulla leivinpaperilla ja kiristä paikoilleen narulla.

4. Aseta ruukku avotulella hehkuvalle hiillokselle tai sähköuunissa noin 180-asteisen uunin alaritilälle. Anna padan hautua kunnes liha on pehmeää, vähintään kaksi tuntia. Ulkotulilla on hyvä kohennella ja ruokkia hiillosta kypsennyksen aikana.

5. Tarjoa riistapotti kuumana kuohkean leivän, esimerkiksi ohrarievän ja juuressurvoksen kanssa.

Katso myös perinteisen karjalanpaistin ohje.

Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!

X