Riistavorschmack
Riistavorschmack tarjotaan sipulirenkaiden, hapankurkkujen ja smetanan kanssa paahdetulla leivällä tai juureslastujen kanssa. Pataliha muuntuu näin myös pikkujoulun tunnelmaan.
Ainekset
Riistavorschmack:
- 400 g kypsää hirvenlihaa tai peuraa
- 1 purkki anjovista
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 dl smetanaa tai kermaista tuorejuustoa
Valmistusohje
Riistavorschmack tehdään helposti näin:
1. Hienonna paistettu liha veitsellä tai jauha tahnamaiseksi teholeikkurilla. Silppua kuoritut sipulit ja sekoita lihatahnaan. Avaa anjovisrasia ja pieni kalat lihatahnaan. Lisää mukaan valkosipuli murskeena ja mustapippuri jauheena. Valuta joukkoon anjovistölkistä lientä. Varmista kuitenkin maku lisätessä, koska liemi on suolaista ja kypsennetty liha saattaa olla jo suolaista. Pääasia on hyödyntää anjovisliemen erityismausteet.
2. Levitä joukkoon hapankerma tai tuorejuusto. Siirrä tahna laakeaan uunivuokaan ja pidä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia eli kunnes seos sulautuu makuja tasaten ja sipuli kypsyy.
Katso myös: Hirvivorschmack
Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous