Reseptit

Riistavorschmack

Riistavorschmack tarjotaan sipuli­renkaiden, hapan­kurkkujen ja smetanan kanssa paahdetulla lei­vällä tai juureslastujen kanssa. Pataliha muuntuu näin myös pikkujoulun tunnelmaan.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riistavorschmack:

  • 400 g kypsää hirvenlihaa tai peuraa
  • 1 purkki anjovista
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl smetanaa tai kermaista tuorejuustoa

Valmistusohje

Riistavorschmack tehdään helposti näin:

1. Hienonna paistettu liha veitsellä tai jauha tahnamaiseksi teholeikkurilla. Silppua kuoritut sipulit ja sekoita lihatahnaan. Avaa anjovisrasia ja pieni kalat lihatahnaan. Lisää mukaan valkosipuli murskeena ja mustapippuri jauheena. Valuta joukkoon anjovistölkistä lientä. Varmista kuitenkin maku lisätessä, koska liemi on suolaista ja kypsennetty liha saattaa olla jo suolaista. Pääasia on hyödyntää anjovisliemen erityismausteet.

2. Levitä joukkoon hapankerma tai tuorejuusto. Siirrä tahna laakeaan uunivuokaan ja pidä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia eli kunnes seos sulautuu makuja tasaten ja sipuli kypsyy.

Katso myös: Hirvivorschmack

Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!

X