Reseptit

Rouille

Rouille on mojovasti maustettu vahvojen kala-ja äyriäisruokien kastike. Tarjoa rouillea kalakeittojen, simpukoiden tai katkarapujen ja hyvän leivän kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 keltuaista
  • 11/2 dl oliiviöljyä
  • 11/2 dl rypsiöljyä
  • n. 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus vahvaa chilijauhetta
  • pari hyppysellistä sahramia
  • 1/2 tl paprikaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Rouille on eteläranskalainen sahramilla, valkosipulilla ja chilillä maustettu majoneesikastike. Ota munat ja öljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kuin ryhdyt rouillen valmistuspuuhiin.

Pane keltuaiset ja tilkka sitruunamehua sekä mausteet kor- keaan, kapeaan kulhoon. Pyöräytä seos tasaiseksi sähkövatkaimella. Aloita öljyn lisääminen tipoittain samalla vatkaten. Lisää loput öljystä ohuena nauhana hyvin vatkaten.

Mausta rouille sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Jos rouillesta tulee liian jähmeää, voit ohentaa sitä tilkalla kalalientä.

Käyttö: Klassinen ranskalaisen kalakeiton, bouillabaissen, höyste. Sopii hyvin myös keitettyjen simpukoiden ja katkarapujen ja paahdetun kalan kastikkeeksi.

Lisää maukkaita majoneeseja:

bouillabaisse ja rouile

Bouillabaisse ja rouille

aioli

Aioli

perinteinen majoneesi

Perinteinen majoneesi

Kotiliesi.fi: Tulinen sahramimajoneesi

X