Rouille
Rouille on mojovasti maustettu vahvojen kala-ja äyriäisruokien kastike. Tarjoa rouillea kalakeittojen, simpukoiden tai katkarapujen ja hyvän leivän kanssa.
Ainekset
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 keltuaista
- 11/2 dl oliiviöljyä
- 11/2 dl rypsiöljyä
- n. 1/2 sitruunan mehu
- ripaus vahvaa chilijauhetta
- pari hyppysellistä sahramia
- 1/2 tl paprikaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Rouille on eteläranskalainen sahramilla, valkosipulilla ja chilillä maustettu majoneesikastike. Ota munat ja öljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kuin ryhdyt rouillen valmistuspuuhiin.
Pane keltuaiset ja tilkka sitruunamehua sekä mausteet kor- keaan, kapeaan kulhoon. Pyöräytä seos tasaiseksi sähkövatkaimella. Aloita öljyn lisääminen tipoittain samalla vatkaten. Lisää loput öljystä ohuena nauhana hyvin vatkaten.
Mausta rouille sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Jos rouillesta tulee liian jähmeää, voit ohentaa sitä tilkalla kalalientä.
Käyttö: Klassinen ranskalaisen kalakeiton, bouillabaissen, höyste. Sopii hyvin myös keitettyjen simpukoiden ja katkarapujen ja paahdetun kalan kastikkeeksi.
Lisää maukkaita majoneeseja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous