Ruusukaali-juustogalette
Ruusukaali-juustogalette hurmaa joulupöydässä, mutta sopii myös välipäiviin. Savujuusto tuo piirakkaan makua ja meininkiä.
Ainekset
Ruusukaali-juustogalette, pohja:
- 1 dl mantelijauhoja
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- n. 15 cm:n pala purjoa
- 300 g ruusukaalia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl voita
- n. 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 1 prk ranskankermaa
- 100 g savujuustoraastetta
Jogurttikastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2-3 tl piparjuuritahnaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Ruusukaali-juustogalette tehdään helposti näin:
1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa ja nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
2. Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja suikaloi. Puhdista ja puolita ruusukaalit.
3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Lisää joukkoon purjo ja ruusukaalit ja paista muutama minuutti niin, että kaalit hieman jo pehmenevät. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
4. Sekoita ranskankerman joukkoon raastettu savujuusto sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.
5. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
6. Kauli leivinpaperin päällä kylmästä taikinasta pyöreä levy. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
7. Levitä ranskankerma-juustoseos tasaisesti taikinalle. Jätä 2–3 cm reunoista tyhjäksi. Lisää pinnalle ruusukaali-purjotäyte ja käännä sitten taikinareunat leivinpaperin avulla täytteen päälle niin, että piirakka saa reunat.
8. Paista galettea 30–35 minuuttia.
9. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa ruusukaali-juustogalette vielä lämpimänä jogurttikastikkeen kera.
Katso myös: Lammasgalettet
Katso myös Kotiliesi.fi: Herkuttele ruusukaalilla – katso maukkaat ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous