Reseptit

Ruusukaali-juustogalette

Ruusukaali-juustogalette hurmaa joulupöydässä, mutta sopii myös välipäiviin. Savujuusto tuo piirakkaan makua ja meininkiä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruusukaali-juustogalette, pohja:

  • 1 dl mantelijauhoja
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • n. 15 cm:n pala purjoa
  • 300 g ruusukaalia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 100 g savujuustoraastetta

Jogurttikastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2-3 tl piparjuuritahnaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Ruusukaali-juustogalette tehdään helposti näin:

1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa ja nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

2. Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja suikaloi. Puhdista ja puolita ruusukaalit.

3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Lisää joukkoon purjo ja ruusukaalit ja paista muutama minuutti niin, että kaalit hieman jo pehmenevät. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

4. Sekoita ranskankerman joukkoon raastettu savujuusto sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

5. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

6. Kauli leivinpaperin päällä kylmästä taikinasta pyöreä levy. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.

7. Levitä ranskankerma-juustoseos tasaisesti taikinalle. Jätä 2–3 cm reunoista tyhjäksi. Lisää pinnalle ruusukaali-purjotäyte ja käännä sitten taikinareunat leivinpaperin avulla täytteen päälle niin, että piirakka saa reunat.

8. Paista galettea 30–35 minuuttia.

9. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa ruusukaali-juustogalette vielä lämpimänä jogurttikastikkeen kera.

Katso myös: Lammasgalettet

Katso myös Kotiliesi.fi: Herkuttele ruusukaalilla – katso maukkaat ohjeet

X