
Salvia-luumutäytetty kalkkunarulla
Kalkkunarullan valmistat jouluiseen juhlapöytään. Täytteessä maistuvat saksanpähkinän, luumun ja salvianlehden ihastuttavat maut.
Ainekset
- 1 (1,2 kg) miedosti suolattu kalkkunafilee
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 rkl margariinia tai voita ja öljyä
täyte:
- 1/2 dl saksanpähkinöitä
- 1 sipuli
- 1 omena
- 1 rkl rypsiöljyä
- 6 kuivattua luumua
- 3-4 salvianlehteä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
luumukastike:
- noin 2 dl kanalientä tai osa paistoliemestä
- 3 rkl ruokakermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl luumumarmeladia
- 1 rkl sinappia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Salvia-luumutäytetyssä kalkkunarullassa kalkkunafilee kääritään paketiksi. Täyte ja kastike saavat makua luumusta.
- Nosta kalkkunafilee huoneenlämpöön noin tunniksi ennen kypsentämistä. Valmista täyte. Paahda saksanpähkinät ja rouhi karkeaksi seokseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Paahda sipulit ja omenat öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta pannu syrjään ja saksi joukkoon luumut. Sekoita joukkoon saksanpähkinät, hienonnettu salvia ja mausteet ja anna jäähtyä.
- Leikkaa filee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji lihan pinta kevyesti nyrkillä tai lihanuijalla. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido käärö kostutetulla puuvillalangalla. Ruskista lihakäärö joka puolelta pannulla rasva-öljyseoksessa. Mausta lihan pinta vielä kevysti suolalla ja pippurilla.
- Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Lorauta vuokaan hieman vettä. Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
- Valuta vuokaan valunut liemi muiden kastikeainesten kanssa kattilaan. Keitä viitisen minuttia. Tarjoile kalkkunarullan ja muiden joululisäkkeiden kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous