Reseptit

Sardelli-kaprispasta – Pasta alla Puttanesca

30.5.2012 Teksti: Ulderico de Santis

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pasta alla Puttanesca tarkoittaa suomeksi pastaa ilotytön tapaan.

Ainekset

0.5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
5-6 valkosipulin kynttä
3 rkl kaprista
15-20 oliivia
10-20 sardelli- tai anjovisfileetä
loraus valkoviiniä
0.3 l tomaattikastiketta
kouralllinen tuoretta oreganoa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kastike syntyy sardelleista, tomaattikastikkeesta, kapriksista. Sitä voi säväyttää tuoreella chilillä, jos pitää tulisemmasta kastikkeesta. Tässä reseptissä tomaattikastike tehdään itse, mutta sen voi korvata säilötyillä tomaateilla, jolloin kastike valmistuu alle 30 minuutissa.

Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulin kynnet, valutetut kaprikset, oliivit ja kalafileet. Anna paistua kevyesti. Lisää valkoviini ja tomaattikastike. Anna kuumentua.

Sekoita joukkoon pasta ja oregano. Pyöräytä mustapippuria päälle.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *