30.5.2012

Sardelli-kaprispasta – Pasta alla Puttanesca

Teksti: Ulderico de Santis

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

0.5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
5-6 valkosipulin kynttä
3 rkl kaprista
15-20 oliivia
10-20 sardelli- tai anjovisfileetä
loraus valkoviiniä
0.3 l tomaattikastiketta
kouralllinen tuoretta oreganoa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Pasta alla Puttanesca tarkoittaa suomeksi pastaa ilotytön tapaan. Kastike syntyy sardelleista, tomaattikastikkeesta, kapriksista. Sitä voi säväyttää tuoreella chilillä, jos pitää tulisemmasta kastikkeesta. Tässä reseptissä tomaattikastike tehdään itse, mutta sen voi korvata säilötyillä tomaateilla, jolloin kastike valmistuu alle 30 minuutissa.

Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulin kynnet, valutetut kaprikset, oliivit ja kalafileet. Anna paistua kevyesti. Lisää valkoviini ja tomaattikastike. Anna kuumentua.

Sekoita joukkoon pasta ja oregano. Pyöräytä mustapippuria päälle.

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi