Reseptit

Sateenkaarisalaatti

7.12.2017 Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Sateenkaarisalaatti ilahduttaa väreillään lounastajaa. Päivittäin olisikin hyvä nauttia viittä eriväristä kasvista, jotta saat mahdollisimman runsaasti hyväätekeviä aineita, kuten vitamiineja.

Ainekset

Paahdetut kikherneet:

1 prk (400/240 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
ripaus jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa

Lisäksi:

200 g punakaalia
80 g babypinaattia
2 isoa porkkanaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 rs (200 g) kotimaisia pakastepensasmustikoita

Vihreä avokadokastike:

1 avokado
nippu lehtipersiljaa
1/2 dl cashewpähkinöitä
1 limetin mehu
2 rkl oliiviöljyä
noin 1/2 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Levitä laakeaan uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljy. Ripottele juustokumina ja suola päälle ja ravista ainekset sekaisin. Paahda 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Höylää punakaalista ohuita suikaleita juustohöylällä. Suikaloi pinaatinlehdet. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä ainekset puolisulaneiden mustikoiden ja paahdettujen kikherneiden kanssa tarjoilulautasille.

3. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha teholeikkuriin. Lisää joukkoon lehtipersilja ja cashewpähkinät. Soseuta. Lisää limetin mehu, öljy ja vesi ja soseuta kastikemaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarjoa salaatin kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi