Reseptit

Savukalakiusaus

Savukalakiusaus maistuu arkena. Kiusausta voi tarjota useampana päivänä, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 4 sipulia
  • nippu sipulinvarsia
  • 4 savuahventa tai 1 savukuha
  • 1 paketti/noin 100 g sian savukylkeä
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 dl kalalientä
  • 5 dl kermaa

päälle:

  • 1 dl ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Kuori perunat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa myös sipulit suikaleiksi. Silppua sipulinvarret. Perkaa kalat ruodottomiksi ja paloittele. Suikaloi savukylki.

Levitä perunat kookkaaseen uunivuokaan. Lisää sipulit, kala, pekoni ja pippuri. Pöyhi ainekset sekaisin. Kiehauta kalaliemi ja valuta vuokaan.

Pane laatikko 225-asteiseen uuniin ja anna olla 10 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää vuokaan. Ripota päälle korppujauho. Anna laatikon hautua noin 40 minuuttia uunin alaosassa. Tarjoa etikalla herätettyjen kesäkurkkujen kanssa.

X